fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
14
oktober

Op bezoek bij de boer

Beleef het en eet het

 

Donderdag had groep 6a van cbs De Bouwsteen een bijzondere dag! We mochten op bezoek bij boer Martin van ‘Beleef het en eet het’ in Strijen. Daar hebben we van alles geleerd over het verbouwen van groenten en mochten we ook onze eigen groenten plukken! 

Boer Martin legde alles wat we wilden weten geduldig uit en vertelde veel leuke feitjes over de verschillende gewassen die er staan. Wisten jullie bijvoorbeeld dat konijnen helemaal niet zo van wortels houden? Walt Disney heeft ooit bedacht en iedereen is dit gaan geloven! 

Ook heeft hij uitgelegd waarom er zulke mooie bloemen in de akkerrand staan en waarom er bijenkasten te vinden zijn langs zijn akkers.

Ons bezoek is mede mogelijk gemaakt door stichting Kromkommer. Van deze stichting hebben we ook een leuk boek meegekregen om in de klas na te lezen. Stichting Kromkommer vindt dat het niet uit hoeft te maken hoe groenten er uit zien, het gaat om de smaak! Dat hebben wij vandaag ook mogen ervaren, want we hebben al lekker van de wortels gesnoept, direct uit de grond!

Wij hebben een superleuke dag gehad! Bedankt boer Martin en stichting Kromkommer!!!

(www.beleefheteneethet.nl www.kromkommer.com )