fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
2
november

Dankdag in de kerk

Voor het eerst vierden we dankdag met een viering in de kerk onder schooltijd. Het was een spannende uitdaging om iedereen na een kronkelend lint door het dorp, op tijd een plekje te geven in de chr.geref.kerk aan de Voorstraat maar......het lukte! De dominee was ook best nerveus want het was zijn eerste dienst en dan meteen met zoveel kinderen onder zijn gehoor.

Zijn verhaal begon met een vraag: 'Waarom zijn er zoveel verschillende groenten?'  Hij had ook een volle boodschappentas met groenten meegenomen en bij sommige 'vergeten groentes' moesten de kinderen heel lang nadenken voor ze wisten wat het waren.
God heeft enorm veel diversiteit geschapen: geen een mens is hetzelfde, geen een dier en dus zijn er ook heel veel soorten groenten. God is groot en geweldig! en daar zongen de kinderen ook over in de vele liedjes die door het combo fantastisch werden begeleid. Toen we weer terug naar school gingen, kregen de kinderen allemaal een wereldbolletje aan een sleutelhanger met een kaartje: God is groot en geweldig!