fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
20
februari

Feestelijke onthulling Buddy Benches op De Bouwsteen

Woensdag 22 februari a.s. zal wethouder Joanne Blaak - van de Lagemaat twee zgn. vriendenbankjes onthullen op het schoolplein van cbs De Bouwsteen. Ook Esther van Velde, adviseur Opgroeien en Opvoeden van de Gemeente Hoeksche Waard hoopt aanwezig te zijn.

Om 12.00 uur zal na een openingswoord door directeur Jacqueline van den Bosch het eerste bankje onthuld worden op het bovenbouw plein aan de Vlasakker en achtereenvolgens het tweede bankje op het onderbouw plein.
 
"Niemand hoeft alleen te spelen"

Het concept van deze 'Buddy Benches' komt uit de VS en de eerste bankjes verschenen in 2016 bij een school in Strijen.Ze zijn bedoeld om vriendschappen aan te moedigen. Kinderen kunnen op het bankje zitten wanneer ze niemand hebben om mee te spelen in de pauze. Zo weten anderen dat ze iemand zoeken om mee te spelen. Ook zien leerkrachten dat er mogelijk iets aan de hand is wanneer een kind alleen op het bankje zit.Je kunt natuurlijk ook gezellig een praatje maken op de bank.
 
De bankjes zijn gemaakt door het 's-Gravendeelse plaatwerkbedrijf Aldonk (onderdeel van de Barth Groep)  en zijn gesponsord door de ouderraad van De Bouwsteen.