fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
image
3
november

Parkeeractie; een veilige toegangsroute

De maandag na de herfstvakantie startte de parkeeractie. Groep 8a ging samen met de wijkagent op pad om automobilisten te belonen voor hun goede parkeergedrag of bewust te maken van de onveilige situaties die veroorzaakt worden door verkeerd parkeren of opeens stoppen om kinderen uit te laten stappen. De eerste dag werden er vele groene kaarten uitgedeeld, maar helaas ook behoorlijk wat gele kaarten. Auto’s die op de stoep, voor parkeergarages geparkeerd werden, auto’s die opeen stopten om kinderen uit te laten stappen. Het was soms onoverzichtelijk en gevaarlijk.

Heel fijn om te zien dat de meeste automobilisten direct iets deden met de feedback die ze kregen van de leerlingen en hun auto alsnog in de daarvoor bestemde vakken gingen parkeren. De verkeerssituatie was de tweede dag al sterkt verbeterd.

Op de ochtenden zijn er overzichtelijke, veilige verkeerssituaties ontstaan. Dit willen we graag op alle momenten bereiken (dus ook tussen de middag en na schooltijd). De officiële twee weken van actie voeren zijn voor de school voorbij, de wijkagent zal regelmatig blijven toezien op de verkeersveiligheid. Met elkaar (automobilisten, school en wijkagent) maken we er een veilige winter van!

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.